Postnord

Med funktion i fokus

För Postnord producerar vi praktiska arbetskläder med höga krav på funktion. En flexibel uniform som tål alla väder och årstider med funktionsmaterial till det innersta lagret som håller varmt och torrt, mellanlagret som en värmande isolering och det yttersta lagret som skyddar mot regn, vind och snö.

Med en önskan att fortsatt utveckla arbetskläder som förenar stil, funktionalitet och hållbarhet, utvecklades Postnords och Ted Bernhardtz samarbete ännu en gång under 2023. Resultatet är en ny kollektion arbetskläder som återigen sätter funktion i fokus.

Design för synlighet och komfort

Samarbetet mellan Postnord och Ted Bernhardtz började som ett svar på komplexa behov. Postnord är en organisation med verksamhet i flera nordiska länder och står inför krav på både varselfärger och hög komfort på sina arbetskläder. Dessa krav var särskilt viktiga för de som arbetar på vägarna och i trafiken. Dessutom gick samarbetet ut på att i stort modernisera kollektionen och öka kopplingen till varumärket. För att möta önskemål och åsikter i samtliga led genomförde Postnord en omfattande undersökning. Resultaten av denna undersökning ledde till flera förbättringar, inklusive ökad komfort, rörlighet och passform. Björn Ödman, försäljningschef på Ted Bernhardtz, förklarar hur undersökningen applicerats i framtagningen av kollektionen. – Ett av de tydligaste exemplen är utvecklingen av byxorna, där vi lagt in stretchpartier som stretchar där de gör nytta. Med elastisk midja, förbättrad passform och anpassad livhöjd har det blivit en i stort sett ny byxa, säger Björn Ödman.

En tydlig identitet

Den nya kollektionen inkluderar en korallfärg som kompletterar Postnords klassiska blå färg. Detta var ett medvetet val för att möta målen om att öka synligheten och samtidigt koppla arbetskläderna till Postnords varumärke, där färgen ingår. Mårten Ericson är verksamhetsutvecklare på Postnord och berättar mer om kulörens premiär i kollektionen. – Inkluderandet av den nya färgen var för oss självklar, då den redan var en del av vår färgpalett. Denna uniform ska användas på alla marknader som Postnord finns på – den ska vara ’Truly Nordic’. Korallfärgen är också ett praktiskt tillägg, eftersom den fungerar som varselkläder i de nordiska länderna där det är nödvändigt, säger Mårten Ericson.

"Teamet från Ted Bernhardtz har bland annat kunnat stötta oss med kunskap kring hur vi kan öka komforten, hur man arbetar med varumärkesplacering och tekniskt kunnande kring textilier."

– Mårten Ericson, verksamhetsutvecklare på Postnord.

Ett lyhört samarbete

För utvecklingen av samarbetet förklarar
Ted Bernhardtz försäljningschef Björn Ödman att flera faktorer spelat in.

– Kollektionen har alltid hållit en hög kvalitet. Vi ville vidareutveckla kollektion som mötte medarbetarnas nuvarande behov kring komfort, samtidigt som den skulle möta PostNords krav kring varumärke, hållbarhet, miljö, kvalitet och totala kostnad. För att kontrollera att önskemålen kring komfort uppnås utfördes bärartester.

Vad gäller framtagningsprocessen arbetar vi nära våra egna fabriker och har valt att behålla de delar som fungerat väl, och i andra fall bytt till exempelvis en mer miljövänlig bomull. Våra tillverkare har en hög certifieringsgrad och är noggranna med att se till en mer hållbar tillverkningsprocess. Vi arbetar exempelvis ständigt med att hålla ihop materialen för mindre spill och materialåtgång, säger Björn Ödman.

Postnords verksamhetsutvecklare Mårten Ericson konstaterar sammanfattningsvis ett gott samarbete.

– Vad vi värdesätter i en kollektion är framförallt komfort och god funktion. Allt i kombination med god representation av varumärket samt enkelt underhåll för våra medarbetare, som på så vis är hela och rena. Teamet från Ted Bernhardtz har bland annat kunnat stötta oss med kunskap kring hur vi kan öka komforten, hur man arbetar med varumärkesplacering och tekniskt kunnande kring textilier. De har även varit väldigt lyhörda kring våra krav och verkligen sökt feedback för att kunna sammanväva design och materialförslag på ett sätt som gör oss nöjda, säger Mårten Ericson.

5
Ta gärna en titt på våra andra kundcase!
Case

McDonald's

Visa case
Case

Coop

Visa case
Case

Apoteket AB

Visa case
Nyfiken på

Fler case

Visa alla

Vill du stärka ditt varumärke? Kontakta oss hjälper vi dig.